Roeland VZW

Roeland heeft als motto ‘Creatief talen leren’. Wij organiseren taalvakanties voor deelnemers van 7-19 jaar in het Frans, Engels en Nederlands en ook dagkampen Nederlands voor anderstalige nieuwkomers en voor kinderen met een taalachterstand.

Aantal animatoren

1000

Aantal werkuren per dag van een animator

Op de taalvakanties met overnachting: van ’s morgens tot ’s avonds Op de taalvakanties zonder overnachting: ongeveer 9 uur

Aantal kinderen bereikt per dag

Op de taalvakanties met overnachting: 40 à 70 kinderen per kamp. Op de taalvakanties zonder overnachting: 20 à 50 kinderen per kamp

Toon Van Hoyweghen

Wat vind je leuk als animator zijn?

Het is de combinatie van een aantal zaken: bezig zijn met de Engelse taal en cultuur, een ontspannen en vrolijke sfeer, zien hoe een groep ‘vreemden’ tijdens het kamp verandert in een groep vrienden én het terugzien van mijn eigen vrienden die ik in de loop der jaren heb leren kennen.

Wat is je leukste ervaring/herinnering aan animator zijn?

Om één ervaring te kiezen, dat is moeilijk! Het mooiste op kamp, vind ik de trots die je bij alle deelnemers ziet als ze op Concert Night presenteren waarmee ze tijdens de workshops zijn bezig geweest. En de staff-momenten uiteraard. Een toffe begeleiding maakt het kamp helemaal!

Wat was het hoogtepunt van de voorbije zomer?

Het moment dat de jongeren van de Bootcamp workshop kwamen vragen of we op lazy day toch geen PT konden doen ’s ochtends. Dat was pas dedication!

Contact Gegevens

Mieke Van Parys

[email protected]

0473346559

https://www.roeland.be/

Krijgslaan 18-22, 9000 Gent