EJV vzw

Het EJV organiseert al jarenlang kampen, weekenden, dag- en avondactiviteiten voor zowel leden als niet-leden. Fun, faith, friends verzekerd! Daarnaast organiseren we vormingsactiviteiten en ondersteunen we de begeleidersgroepen van onze 68 lokale afdelingen.

Aantal animatoren

850

Aantal werkuren per dag van een animator

Tijdens onze zomerkampen: 24/24 In onze lokale afdelingen: 3 tot 5 uur (op vrijdagavond, zaterdag of zondag)

Aantal kinderen bereikt per dag

Gemiddeld 50 per zomerkamp en 30 per lokale afdeling

Diede Smits

Wat vind je leuk als animator zijn?

Het allerbeste aan animator zijn is het feit dat je kinderen en jongeren uit een heel diverse achtergrond kan samenbrengen in één groep. Je hebt de kans om met hen massa's plezier en geluk te delen, maar ook af en toe verdriet. Zeker de jongens en meisjes die al jaren meekomen op een kamp zien opgroeien en ontwikkelen, daar een steentje aan kunnen bijdragen is de max.

Wat is je leukste ervaring/herinnering aan animator zijn?

Moeilijke keuze… Als ik één ding moet kiezen dan ga ik toch voor de zeepkistenrace waarbij de tieners eerst hun eigen zeepkist bij elkaar moesten verdienen. Ze hebben deze zelf moeten bouwen, versieren en daarna ermee moeten racen tegen elkaar over een modderparcours. Natuurlijk had de leiding ook een zeepkist waartegen de beste tienergroep mocht strijden. Kilo’s modder in de douches en met spierpijn naar bed, maar een fantastische dag (en natuurlijk winst voor de leiding…)!

Wat was het hoogtepunt van de voorbije zomer?

Ik ben vorig jaar voor het eerst op muziekkamp geweest. Daar heb ik veel nieuwe mensen leren kennen waarmee ik nog nooit had samengewerkt. Toch merkte ik dat er een soort van eenheid was omdat we samen naar hetzelfde doel konden werken: een heleboel kinderen en jongeren een fantastische week bezorgen. De vriendschappen die daaruit ontstaan zijn, dat is fantastisch.

Contact Gegevens

Koen Maeyens

[email protected]

(0) 498 30 65 12

https://www.ejv.be/

Sint-Jansbergsesteenweg 97, 3001 Heverlee (Leuven)