BIZON

BIZON is een jeugdwerkorganisatie, gedragen en gestuurd door vrijwilligers, die vakantieactiviteiten organiseert voor kinderen en jongeren van 7 tot 21 jaar in een maatschappelijk kwetsbare situatie.

Aantal animatoren

116

Aantal werkuren per dag van een animator

Zo’n 14 à 15 uur

Aantal kinderen bereikt per dag

Tussen 6 en 33 kinderen per kamp

Audrey Miserez & Emmelien Monnens

Wat vind je leuk als animator zijn?

Audrey: Onze jongeren zien genieten van het kamp en hen een mooie tijd bieden, even weg van dagdagelijkse zorgen. Tegelijkertijd mezelf gewoon amuseren en het kind terug naar boven brengen, heerlijk! Emmelien: Sluit ik me bij aan. En natuurlijk ook dat ik mezelf kan ontplooien als mens. Ik heb de afgelopen jaren héél veel bijgeleerd, dingen die ik in het dagelijks leven en zelfs in mijn job kan toepassen. De meest plezante leerschool dus!  Audrey: Kiezen is moeilijk maar de tweedaagse een paar jaar geleden is toch één van mijn mooiste momenten bij BIZON. Elke animator werd dan gedropt in de Ardennen met 3 jongeren. Liften met jagers in een open jeep, verloren lopen, een ijsje eten, kampvuur en kamperen, stokjes graveren met een mes als souvenir, foto's trekken met onze tweedaagse-mascotte, .... de simpelste dingen werden geweldige herinneringen. Voor sommige jongeren was dit de allereerste keer, je zag ze volledig openbloeien.  Emmelien: Het is inderdaad altijd fantastisch om te zien hoe de jongeren zich amuseren. De voorbije jaren al héél wat toffe ervaringen gehad, maar eentje die me altijd zal bijblijven: het crime scene spel dat ik samen met een andere animator in elkaar had gestoken. Het was de max om zo'n spel uit te denken en dan volledig over the top in te kleden met een (bijna!) real life crime scene. Lichte stress vlak voor aanvang... En dan de jongeren zich alles zien geven om de moord te kunnen oplossen - heerlijk! 

Wat is je leukste ervaring/herinnering aan animator zijn?

Audrey: Kiezen is moeilijk maar de tweedaagse een paar jaar geleden is toch één van mijn mooiste momenten bij BIZON. Elke animator werd dan gedropt in de Ardennen met 3 jongeren. Liften met jagers in een open jeep, verloren lopen, een ijsje eten, kampvuur en kamperen, stokjes graveren met een mes als souvenir, foto's trekken met onze tweedaagse-mascotte, .... de simpelste dingen werden geweldige herinneringen. Voor sommige jongeren was dit de allereerste keer, je zag ze volledig openbloeien.  Emmelien: Het is inderdaad altijd fantastisch om te zien hoe de jongeren zich amuseren. De voorbije jaren al héél wat toffe ervaringen gehad, maar eentje die me altijd zal bijblijven: het crime scene spel dat ik samen met een andere animator in elkaar had gestoken. Het was de max om zo'n spel uit te denken en dan volledig over the top in te kleden met een (bijna!) real life crime scene. Lichte stress vlak voor aanvang... En dan de jongeren alles zien geven om de moord te kunnen oplossen - heerlijk! 

Wat was het hoogtepunt van de voorbije zomer?

Audrey: Dit jaar was er ook een kamp in de Kerstvakantie. We hebben daarvoor een queeste in elkaar gestoken. De groep jongeren die aan dat spel meedeed was echt ongelofelijk enthousiast. Wij zaten zelf 100% in ons rolletje, als Elf, Kerstman, jongere die nooit zijn cadeau vond, ...  De jongeren zagen overal aanwijzingen of tips en zaten helemaal in onze fantasiewereld. Dat was voor mij één van de leukste momenten van de voorbije vakantie. Nu volop uitkijken naar de zomerkampen, want de mooie momenten zijn stilaan ontelbaar ;) Emmelien: Ik ging ook mee op kerstkamp en heb ook heel erg genoten van de queeste. Echt fantastisch om in een rolletje te kruipen en de jongeren helemaal mee te hebben in je verhaal. Daarnaast was één van de leukste momenten de interactieve muziekquiz, waar alle groepen confetti verzamelden ipv punten. Op het einde was er een heus confetti-feest ontstaan. Ook bij ons, de animatoren, kwam het kind helemaal naar boven. Het opruimen nadien viel best goed mee na al die pret! :) 

Contact Gegevens

Jonas Quinteyn

[email protected]

09 236 30 09

http://www.bizonvzw.be/

Tarbotstraat 61 d, 9000 Gent