Akindo

Akindo organiseert vakanties voor meer dan 400 kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare situaties. Dit alles wordt gedragen door zo’n 270 enthousiaste en gevormde vrijwilligers.

Aantal werkuren per dag van een animator

Onze animatoren werken gemiddeld zo’n 14 à 16 uur per dag

Aantal kinderen bereikt per dag

Per kamp bereiken wij tussen de 35 en 43 kinderen/jongeren!

Mukthar Qani

Wat vind je leuk als animator zijn?

Samen met het hele team een onvergetelijke vakantie bezorgen aan alle kinderen. Animator zijn bij Akindo heeft mijn ogen geopend. Ik wist niet dat ook hier in België, veel armoede en maatschappelijke kwetsbaarheid is. Ik leer ieder kamp opnieuw, erg veel van mijn mede-animatoren maar ook van de kinderen zelf. De kinderen waarderen ook echt wat we doen. We krijgen dan ook heel veel liefde en dankbaarheid van hen. Dat is een onbeschrijfbaar gevoel!

Wat is je leukste ervaring/herinnering aan animator zijn?

Het moment waarop één van de kinderen tegen me zei: ‘Ik versta jou niet altijd zo goed, maar dat is niet belangrijk, want je bent echt heel erg lief.’ Dat is volgens mij ook iets wat Akindo typeert: zoveel warmte dat op een kamp aanwezig is, je als kind graag gezien voelen…

Wat was het hoogtepunt van de voorbije zomer?

Oh ik weet wel een leuke anekdote. We zaten met iedereen in de eettent. We moesten nog even wachten en om dat moment wat leven in te blazen hadden twee animatoren iets leuks bedacht. Ze gingen in het midden van de tent staan en begonnen een worstel duel. Ze gingen er volledig in op, en dat zorgde ervoor dat de hele tent vol enthousiasme begon te supporteren voor het ene kamp of het andere. Iedereen ging er volledig in op. Het was precies een echte worstelmatch. Hier hebben we nog héél veel om gelachen! Ik krijg er nu nog een glimlach van.

Contact Gegevens

Bo Richard

[email protected]

011/54 48 87

http://www.akindo.be/

Werkplaatsen 65, 3920 Lommel