Activak

Wij organiseren thematische vakantiekampen voor iedereen, waarbij thema, plezier en fun voorop staan, en dat samen met onze vrijwilligers in zowel Vlaanderen als de rest van Europa.

Aantal animatoren

1500

Aantal werkuren per dag van een animator

24 uur, aangezien de deelnemers blijven slapen. Maar als we het slapen niet meetellen, ongeveer 15 uur per dag.

Aantal kinderen bereikt per dag

Afhankelijk van de geplande week, maar maximaal 800.

Michiel

Wat vind je leuk als animator zijn?

Er zijn veel te veel dingen die animator zijn super leuk maakt.  Op kamp kan ik de zotste kant van mijn persoonlijkheid los laten. Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn spelen en zie de kinderen deze graag spelen.  Het gevoel van verantwoordelijkheid dat ik heb voor de kinderen is voor mij zeer belangrijk. Graag probeer ik ook een vertrouwenspersoon te zijn, als er dan een kind is die een probleem heeft, voel ik mij nuttig en goed als ik hem of haar hierbij kan helpen.

Wat is je leukste ervaring/herinnering aan animator zijn?

Mijn leukste ervaring als animator is er een van mijn tweede kamp dat ik gaf. Doorheen deze superweek bij MiniKix kamp ging alles zoals gepland. Een week waar ik nog altijd graag aan terug denk. De week erna was ik op reis toen ik opeens een mailtje toegestuurd kreeg van Den Buro. Eerst dacht ik dat het negatieve feedback was, maar dit bleek al snel het tegenovergestelde te zijn.  Het was een mailtje van een mama van enkele kampkinderen. Zij wu mij bedanken voor de superweek die haar kinderen gekregen hadden. Dit is een moment waar ik oprecht trots was op mijn daden en mijn inzet binnen Activak VZW.

Wat was het hoogtepunt van de voorbije zomer?

Het hoogtepunt van voorbije zomer was de laatste week van de zomer op het kamp Fun in Texel. Op de voorlaatste avond trokken we naar de zee om hier naar de zonsondergang te kijken. Begeleid door een geïmproviseerd verhaal over de afgelopen week droomden de kinderen weg bij het zien van het water en de zonsondergang. De snijdende stilte en het gevoel van verdriet, denkend aan het einde van de week maakte me stil.  Eenmaal de zon volledig de horizon ondergedoken was bleef het enkel minuten stil.  Ik was verbouwereerd door de stilte en de hoeveelheid respect die ik van de kinderen door de week gekregen hadden. Een moment dat me voor altijd zal bijblijven.

Contact Gegevens

Johan Van Nuffel

[email protected]

03 569 98 42

https://www.activak.be/

Bredabaan 39, 2170 Merksem